Östra Varvsgatan 40 och Fregattgatan 20

I samarbete med Malmö Stad och andra byggherrar har vi färdigställt det nya bostadsområdet i Västra Hamnen som kallas Fullriggaren. Inom Fullriggaren finns det cirka 625 lägenheter, samt parkeringshus, kontor och förskola. Hela området blev klart under 2012.

Läs mer om Fullriggaren här

Miljöfokus

Lägenheterna är byggda med fokus på hållbarhet och låg energiförbrukning. Varje lägenhet har till exempel en egen frånluftsventilation med återvinning. Solpaneler på taket ger varmvatten halva året och vi debiterar varmvatten efter individuell mätning.

I köksvasken finns en avfallskvarn för matavfall som via ett rörsystem är kopplat till en tank. Tanken töms av VA Syd som i nästa led utvinner biogas av matavfallet. Vidare vad gäller miljö har vi inom miljöbyggprogram syd högsta ambitionsnivå avseende fuktsäkert byggande, innemiljö samt urban biologisk mångfald.

Avsikten är att allergiker skall kunna bo i husen. Därför är det inte tillåtet att röka i lägenheterna, på balkongerna eller i trädgården. Pälsdjur är inte heller tillåtna.

Till sist; varje lägenhet är ansluten till en bilpool med miljöbilar. Den fasta avgiften ingår i hyran de första fem åren, alltså ingår bil i hyran!

År 2015 vann byggherrarna i Fullriggaren Malmö Stads Gröna Lansen pris för hållbart byggande.

Klicka på bilderna för att förstora dem.

Kontakt

Nevsten Fastighets AB
Hyllie vattenparks gata 41
215 36 Malmö

Besöksadress
Hyllie vattenparks gata 43

jenny@nevsten.com